Esther Peijnenburg

Ik ben Esther Peijnenburg (1978), trotse moeder van 3 prachtige en stralende kinderen; Lisa (2004), Bram (2005) en Harm (2008).
Als moeder probeer ik al jarenlang (en nog steeds) het beste uit mijn kinderen te halen en hoe om te gaan met ieders eigenheidjes. Dat valt niet altijd mee. Ik zat dan ook regelmatig met mijn handen in het haar. Mijn gevoel vertelde me dan dat er iets niet klopte, maar wat precies?

In mijn zoektocht als moeder en vooral als mens, ontdekte ik dat het belangrijkste zich voor mijn neus afspeelde. Op jezelf vertrouwen, daarbij jezelf zijn en blijven.

Mijn dochter wist al heel vroeg te benoemen hoe belangrijk ze het vond dat ze zichzelf mag zijn. Toen ze als 4-jarige naar de basisschool ging werd ze bestookt met de bekende vriendenboekjes. En bij elk vriendenboekje antwoordde ze bij de vraag:

Wat wil je later worden?

“Ik wil mezelf zijn!”

Niet juf, moeder, kapster of zangeres. Hoe bijzonder is het dat een kind al zo vroeg duidelijk weet hoe gewoon dit hoort te zijn! Iets waar ik als vrouw, partner en moeder van geleerd heb en lange tijd vergat te doen. Deze uitspraak is me dan ook altijd bij gebleven.

Mijn kinderen leerden mij in de afgelopen jaren dat het volgen van je hart en intuïtie de belangrijkste dingen in het leven zijn.
Die zorgen voor een goed gevoel van trots, eigenwaarde, zelfverzekerdheid en blij zijn met jezelf!

Door het luisteren naar mijn hart en intuïtie ben ik de opleiding tot coach gaan volgen. Met de oprichting van Verborgen Ster Coaching doe ik wat ik zo graag doe: mensen laten stralen!

Met stralende groet,
Esther

 

Lees ook mijn blogs

* Ik, Zij of Wij?
Onderweg naar het geheel
* Goud!
* Liefde, passie en…aandacht!

Referenties

Ik weet niet meer precies wat mijn verwachtingen waren. En of ik eigenlijk wel hele concrete verwachtingen had. Ik hoopte dat je ons misschien wel de sleutel zou kunnen geven om ons probleem op te lossen. In plaats daarvan gaf je ons inzicht in de dieper liggende oorzaken van het gedrag en de karaktertrekken van onze kinderen. En daarbij ook nog eens hoe wij met ons en hoe ik met mijn handelen daar invloed op heb, soms positief en soms negatief.

Ik heb leren accepteren dat er niet één universele goede weg is die wij uitrollen en waarlangs onze kinderen (en ons gezin) zich moeten ontwikkelen. Dat ik de kinderen meer tegemoet moet komen en ontdekken waar zij behoefte aan hebben. En ik bedoel met die behoefte niet zozeer wat zij willen, maar wat ze op een dieper niveau nodig hebben. Disclaimer: Dit lukt lang niet altijd. Maar het lukt op veel momenten wel en dat is gaaf.

Man

Gezinscoaching

Er werd echt naar mij geluisterd. En ik kreeg een spiegel terug. En benoemd werd wat er in de onder laag zit. Zodat het in mij landde en ik ernaar kon kijken.

Vrouw

Individuele volwassen coaching

Onze zoon heeft het gevoel dat ie weer gehoord wordt en naar hem geluisterd word. Hij werd verkeerd begrepen maar dat lag niet (alleen) aan hem en dat is hem nu ook duidelijk en hij gaat daardoor weer met heel veel plezier naar school. Mede door de gesprekken met ouders en Esther gaat hij weer met veel plezier naar school.

Ouders jongen 7 jaar

Individuele kindercoaching en ouderbegeleiding

Nog steeds aan het nagenieten van een heel interessante, bijzondere en inzichtgevende workshop “het geboorteverhaal” bij mij thuis met vriendinnen, gisteravond. Over zwangerschap, bevalling en waarom onze kinderen zijn wie ze zijn. Er zijn zoveel “oh ja” momenten en die verwacht ik de komende tijd nog meer te gaan ontdekken. Een aanrader voor iedereen die zoekende is naar de waarom van het gedrag of karakter van zijn/ haar kind. Of voor wie ook zijn of haar eigen geboorteverhaal wil ontdekken! Bedankt Esther!

Maggie

Deelnemer workshop geboortepatronen

Lieve Esther,

Met mijn 73 jaar was ik bij jouw vuurloop de oudste deelnemer. Ik was alleen nieuwsgierig, en was bij voorbaat overtuigd dat ik nooit over vuur zou lopen. Maar tijdens de voorbereiding kreeg ik zo een groot gevoel van samenhorigheid.
Of dat het uiteindelijk is geweest weet ik niet, maar ik heb vijf keer over het vuurpad gelopen, terwijl ik nogmaals had gezworen dat ik het nooit zou doen!
Het gevoel dat ik daarna had, kan ik niet in woorden uitdrukken.
Groetjes en dankjewel voor deze fantastische ervaring.
Marianne - 73 jaar

Deelnemer vuurloop

De combinatie van inzicht over jezelf, van daaruit doelen formuleren en dan gerichte actie en manifestatie van die doelen. Super georganiseerd, vol aandacht, liefdevol! Fijne combinatie van jullie.

Yvonne

Deelnemer Event Caution

Het gaat rustig. Ik merk dat veel dingen mij niet meer zo raken dat ik er ondersteboven van ben. Ik kan meer kijken zonder mijn gevoel te laten leiden. Wat ik nog verwonderlijk vind. Naar de kinderen kan ik rustiger kijken, sommige dingen raken me niet…. Of in minder gevallen…

 Nu een tijd later vallen er dingen op zijn plaats.

Vrouw

Individuele volwassencoaching

Vuurloop

Een hele bijzondere ervaring. Ik ben er met de intentie ingegaan van, ik wil dit een keer meemaken en weet niet wat ik ervan moet verwachten. Ik voelde me buiten weer kind, want ik mocht vuurtje stoken. Hoe geweldig was dat al en dat in de regen. En het lukte gewoon. Aan het eind van de middag, toen het hout klein was stonden we erbij en had ik echt zoiets van, ik ga daar echt niet overheen. Maar naarmate de tijd verstreek en het pad geharkt werd begon het toch te kriebelen. Dit ga ik doen. En ik heb het gedaan. Als 3e nog wel. Ik voelde me sterk, trots, dankbaar, vol energie dat ik dit mee heb mogen maken. De sfeer was gewoon super. Het leek wel een feestje. Muziek erbij. Klappen. Het enige wat ik voor mezelf jammer vond, dat ik er alleen naar toe was gegaan, wat natuurlijk ook knap is.  Het was een geweldige ervaring en wil dit mijn kinderen ook mee laten maken.

José

Deelnemer vuurloop

Walking on fire, dat kan toch helemaal niet?! Met enige twijfels of ik het wel zou durven ben ik aan de vuurloopworkshop begonnen. Om een lang verhaal kort te maken, het was geweldig!!!! Het vuur, de muziek, de sfeer, de begeleiding door Esther.
Een ervaring die ik iedereen aan wil raden en van zeg, maak het eens mee! Of je nu wel of niet gaat lopen, de deelname alleen al is een mooie ervaring. Je wordt tot niets verplicht, juist Nee durven zeggen is belangrijk. Er wordt alle ruimte en tijd gegeven om Zelf te beslissen, in alle vrijheid en veiligheid. Niet het lopen zelf is het doel maar bewustwording van wat je nou eigenlijk zelf wilt in het leven.
Het is ook echt een hele leuke workshop om bijvoorbeeld samen met vrienden, collega’s of je team te doen!
Dit was in ieder geval niet mijn laatste vuurloop!
Kathy

Deelnemer vuurloop

Wat een informatieve en fijne workshop heb je gegeven over het geboorteverhaal. Je hebt inzicht gegeven over de verschillende fases van de conceptie en wat voor invloed dat kan hebben op het kindje. Ik ben meer bewust geworden van mijzelf en de kleine man. Het voelde gelijk vertrouwd op dit met jou te delen. Hartelijk dank Esther voor het fijne contact!

Manon

Deelnemer workshop geboortepatronen

Mooie combi van inzicht en actief doen. Van kennis en intuïtie. Verschillende lagen worden aangesproken. Ik ben benieuwd hoe dit later zal doorwerken.

Franςoise

Deelnemer Event Caution